Author: НФФ

НФФ

1 2 3 38 10 / 372 POSTS
Даниел Митиќ, 28-годишен млад и вреден фармер  „За ништо на светов не би се откажал од ова што го работам“

Даниел Митиќ, 28-годишен млад и вреден фармер „За ништо на светов не би се откажал од ова што го работам“

Секој ден ми почнува во 5 часот, трае најмалку до 21, постојано жетва, сеење и орање, но за ништо на светов не би се откажал од ова што го правам [...]
Минималната цена за пченица треба да e 12 денари по кг

Минималната цена за пченица треба да e 12 денари по кг

Жетвата на пченицата започнува, но откупот на пченицата е неизвесен. Од една страна климатските промени го намалија производството на пченица, а од д [...]
ЈАВЕН ПОВИК бр. 04/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛАСТЕНИЦИ  И СИСТЕМИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ

ЈАВЕН ПОВИК бр. 04/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛАСТЕНИЦИ И СИСТЕМИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ

Датум на објавување на повикот 30.06.2020 година ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ Националната федерција на фармери (НФФ) е здружение за земјоделскиразвој кое [...]
НФФ Управен одбор во амфитеатарот кај  Палурци

НФФ Управен одбор во амфитеатарот кај Палурци

Седница на Управниот одбор на НФФ на отворено во амфитеатарот кој се наоѓа во близина на вештачкото езеро Палурци (гевгелиски регион). На самиот сост [...]
Повик за пријавување на експерт/ка за подготовка на АНАЛИЗА НА ИНФОРМАЦИИ ЗА ФИНАНСИСКИТЕ ПРОИЗВОДИ ДОСТАПНИ ЗА МАЛИТЕ ФАРМЕРИ  ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ   „Институционална поддршка на НФФ”

Повик за пријавување на експерт/ка за подготовка на АНАЛИЗА НА ИНФОРМАЦИИ ЗА ФИНАНСИСКИТЕ ПРОИЗВОДИ ДОСТАПНИ ЗА МАЛИТЕ ФАРМЕРИ ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ „Институционална поддршка на НФФ”

Вовед Националната федерација на фармери (НФФ) e најголема земјоделска организација во земјата која ги претставува и застапува интересите на з [...]
Кога сте дома читајте Toka Ime

Кога сте дома читајте Toka Ime

Единствено on - line регионално списание за земјоделство и рурален развој на албански јазик , наменето за Македонија, Албанија и Косово CO [...]
НФФ анализа „Земјоделството и Kорона кризата“

НФФ анализа „Земјоделството и Kорона кризата“

Анализа „Земјоделството и корона кризата“ е составена од три дела. Првиот дел ги опфаќа: 1) факторите кои влијаат на кризата, а произлегуваат од [...]
НФФ: Да се реализира мерката 115 за активен женски член во земјоделско стопанство од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој 2019 и да се зголеми бројот на одобрени апликации  од 100 на 400

НФФ: Да се реализира мерката 115 за активен женски член во земјоделско стопанство од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој 2019 и да се зголеми бројот на одобрени апликации од 100 на 400

Роска Томова, производителка на градинарски култури која заеднички со својот сопруг го водат земјоделското стопанство во струмичкиот регион. Наци [...]
Да се реши проблемот со расипаните пумпи во Марена, со кои се наводнува голема површина во тиквешкиот регион

Да се реши проблемот со расипаните пумпи во Марена, со кои се наводнува голема површина во тиквешкиот регион

Проблеми во земјоделството Лозарите од тиквешкиот регион, кои се членови на НФФ исто како и минатата година и оваа година се соочуваат со проблем [...]
1 2 3 38 10 / 372 POSTS