НФФ организира посета на саем за зеленчук и овошје во Солун

НФФ организира посета на саем за зеленчук и овошје во Солун

Обука за санација на почвите од поплави во Новаци
НФФ: минималната цена за откуп да биде производната цена
НФФ: Честит 1 Мај –  Денот на работникот

Педесетина членови на Националната Федерација на Фармери го посетија саемот за овошје и зеленчук FRESKON  2019 во Република Грција. Посетителите можеа да видат современи машини за пакување на овошје и зеленчук. На саемот се презентираа многу компании кои нудеа современа амбалажа за пакување на свежо овошје и зленчук, но и трговски компании кои бараа производители на свеж зеленчук и овошје.  На саемот можеа да се видат компании готови преработки и овошје и зеленчук. Целта на посетата на саемот беше размена на искуства и следење на новите трендови во земјоделството, со цел да се следат новите технологии и истите да се применат со цел поконкурентно и попрофитабилно земјоделско производство.

COMMENTS