-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022
Home Совети Сточарство

Сточарство

Справување со топлинскиот стрес

Справување со топлинскиот стрес Пишува: Соња Николова Високите температурите во лето како и компликуваната метаболичка динамика кај преживачите, придонесуваат за голем топлински стрес кај кравите. Освен...

Градење на фарма за овци

Градење на фарма за овци Пишува: дипл.агр. Јелица Бешлиќ Кај овците објектите имаат за цел да остварат што подобра заштита од врнежи и ветрови, а потоа...

Штали за слободно држење на молзни крави

Пишуваат: дипл. инж. агр. Зоран Налетоски, м-р Наташа Матева Експонирањето на генетскиот потенцијал на молзните крави е можно само во услови на добра нега, исхрана...

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles