2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021
Home Совети Лозарство

Лозарство

Заштита на Виновата Лоза

Пишува: инж.агр. Благојче Димитриев Главни болести кои ја напаѓаат виновата лоза се пламеницата, пепелницата и сивото гниење. Пламеницата е опасна болест распространета во различни реони на...

Мртва рака на виновата лоза

Пишува: дипломиран агроном Зоран Голубовски – Хромос Пестициди Кога ќе се спомене поимот болести на виновата лоза, секогаш првите асоцијации се на пламеница, пепелница и...

Зимска резидба на виновата лоза

Пишува: проф. д-р Крум Бошков Под ампелотехника се подразбираат сите мерки кои се преземаат на виновата лоза во вид на насочување на стеблото или ластарите,...

Да се заштити чокотот од мрзнење

Пишува: Професор Драгољуб Жуниќ, "Полјопривредни лист" Во поголемите лозови насади се извршува есенска и зимска резидба за таа да заврши до почетокот на развивање на...

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles