1.8 C
Skopje
Saturday, January 22, 2022
Home Совети

Совети

Справување со топлинскиот стрес

Справување со топлинскиот стрес Пишува: Соња Николова Високите температурите во лето како и компликуваната метаболичка динамика кај преживачите, придонесуваат за голем топлински стрес кај кравите. Освен...

Градење на фарма за овци

Градење на фарма за овци Пишува: дипл.агр. Јелица Бешлиќ Кај овците објектите имаат за цел да остварат што подобра заштита од врнежи и ветрови, а потоа...

Штали за слободно држење на молзни крави

Пишуваат: дипл. инж. агр. Зоран Налетоски, м-р Наташа Матева Експонирањето на генетскиот потенцијал на молзните крави е можно само во услови на добра нега, исхрана...

Заштита на Виновата Лоза

Пишува: инж.агр. Благојче Димитриев Главни болести кои ја напаѓаат виновата лоза се пламеницата, пепелницата и сивото гниење. Пламеницата е опасна болест распространета во различни реони на...

Мртва рака на виновата лоза

Пишува: дипломиран агроном Зоран Голубовски – Хромос Пестициди Кога ќе се спомене поимот болести на виновата лоза, секогаш првите асоцијации се на пламеница, пепелница и...

Зимска резидба на виновата лоза

Пишува: проф. д-р Крум Бошков Под ампелотехника се подразбираат сите мерки кои се преземаат на виновата лоза во вид на насочување на стеблото или ластарите,...

Да се заштити чокотот од мрзнење

Пишува: Професор Драгољуб Жуниќ, "Полјопривредни лист" Во поголемите лозови насади се извршува есенска и зимска резидба за таа да заврши до почетокот на развивање на...

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles