-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022
Home Публикации Изданија

Изданија

Kаталогот на земјоделски производи на производители на семејства на лица со попречености

Kаталогот на земјоделски производи на производители на семејства на лица со попречености е изработен во рамки на проектот „From Disability to FoodAbility“ кој...

Прирачник за фармери „Преку финансиска писменост до финансиска инклузија“

Целта на овој прирачник е да придонесе кон подобрување на финансиската писменост на фармерите за да можат во иднина да носат правилни финансиски одлуки....

Едукативна брошура „Права на лицата со попреченост“

Во рамки на проектот  “From Disability to Foodability”, имплементиран од   Националната  федерација на фармери, со поддршка на шведската организација за развој We Effect и ...

НФФ анализа „Земјоделството и Kорона кризата“

Анализа „Земјоделството и корона кризата“ е составена од три дела. Првиот дел ги опфаќа: 1) факторите кои влијаат на кризата, а произлегуваат од мерките...

Водичот за лидерство и претприемништво на жените во руралните средини во насока на зајакнување на жените и подобрување на нивниот економски, социјален, образовен и...

Декларацијата на ООН за правата на селаните и другите лица кои работат во руралните средини

ООН Декларацијата за правата на селаните и другите лица кои работат во руралните средини е нов инструмент на Обединети нации за човекови...

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles