Author: НФФ

НФФ

1 28 29 30 31 32 37 300 / 362 POSTS
Обука за справување со маститисот во прилепско Мажучиште

Обука за справување со маститисот во прилепско Мажучиште

Во рамките на проектот “Институционална поддршка на ФФРМ“ поддржан од We Effect беше одржано предавање во прилепското село Мажучиште. На оваа преда [...]
Обука за санација на почвите од поплави во Новаци

Обука за санација на почвите од поплави во Новаци

Во изминатите три – четири години (2013,2014,2015 и 2016) делови од територијата на Република Македонија беа зафатени со поплави предизвикани од голем [...]
Зимска работилница во Кочни

Зимска работилница во Кочни

Работилница во Кочни – Зимска работа во пчеларникот и брз пролетен развој Климатските промени негативно влијаат врз сите сектори во земјоделство, но [...]
Обука на млади фармери за органско производство

Обука на млади фармери за органско производство

Обука на млади фармери за аплицирање за органско производство Федерацијата на фармери во рамките на активностите на проектот „Институционална поддршк [...]
1 28 29 30 31 32 37 300 / 362 POSTS