Author: НФФ

НФФ

1 21 22 23 24 230 / 234 POSTS
Зимска резидба на виновата лоза

Зимска резидба на виновата лоза

Пишува: проф. д-р Крум Бошков Под ампелотехника се подразбираат сите мерки кои се преземаат на виновата лоза во вид на насочување на стеблото или лас [...]
Да се заштити чокотот од мрзнење

Да се заштити чокотот од мрзнење

Пишува: Професор Драгољуб Жуниќ, "Полјопривредни лист" Во поголемите лозови насади се извршува есенска и зимска резидба за таа да заврши до почетокот [...]
1 21 22 23 24 230 / 234 POSTS