Author: НФФ

НФФ

1 2 3 4 32 20 / 311 POSTS
Изјава на Васка Мојсовска, претседателка на Националната федерација на фармери за мерката 115 за активен женски член во земјоделското стопанство

Изјава на Васка Мојсовска, претседателка на Националната федерација на фармери за мерката 115 за активен женски член во земјоделското стопанство

Со изменетите критериуми и услови во мерката 115 за активен женски член во земјоделско стопанство во Програмата за финансиска поддршка за рурален раз [...]
Средба на НФФ со Комората за храна и земјоделство и Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој во Словачка

Средба на НФФ со Комората за храна и земјоделство и Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој во Словачка

Националната федерација на фармери во рамките на студиската посета во Словачка реализира средба со Комората за храна и земјоделство во Словачка и Аге [...]
НФФ реализира средба со одделението за рурален развој во Министерството за земјоделство во Словачка .

НФФ реализира средба со одделението за рурален развој во Министерството за земјоделство во Словачка .

Националната федерација на фармери во рамките на студиската посета на Словачка реализира средба со одделението за рурален развој во Министерството за [...]
Средба на НФФ со Агроинститутот во Нитра и Асоцијацијата на млади фармери

Средба на НФФ со Агроинститутот во Нитра и Асоцијацијата на млади фармери

Во рамките на студиската посета во Словачка, Националната Федерација на фармери реализира средба со Агроинститутот во Нитра и Асоцијацијата на млади [...]
Препораките на НФФ за климатските промени и земјоделството прифатени од Собраниската комисија за еднакви можности

Препораките на НФФ за климатските промени и земјоделството прифатени од Собраниската комисија за еднакви можности

Претседателката на НФФ, Васка Мојсовска се обрати на Собраниската комисија за еднакви можности, која заседаваше на тема „ Родовиот аспект на климатск [...]
НФФ став за законот за вино

НФФ став за законот за вино

Со измените на Законот за вино, се овозможува работа на малите винарии и со нив се потикнува нивен развој . Со новите законски измени се овозможуваат [...]
Сида и We effect, во посета на фармата на Вангелина Пармачка

Сида и We effect, во посета на фармата на Вангелина Пармачка

Улрика Холстром висок советник за родова еднаквост во Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (СИДА) , Билјана Џартова-Петровска, прог [...]
Јавен повик бр. 02/2019 за прибирање понуди за набавка на ново патничко моторно возило за потребите на Националната федерација на фармери

Јавен повик бр. 02/2019 за прибирање понуди за набавка на ново патничко моторно возило за потребите на Националната федерација на фармери

За организацијата Националната федерација на фармерите е невладина и непрофитна организација која ги застапува земјоделците од сите региони на Ма [...]
Повик за ангажирање на консултант за изработка на „Родова политика на Национална федерација на фармери“

Повик за ангажирање на консултант за изработка на „Родова политика на Национална федерација на фармери“

Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија “Профитабилно земјоделство-стабилно село”. Целни [...]
Повик за ангажирање на консултант за изработка на „Родова политика на Национална федерација на фармери“

Повик за ангажирање на консултант за изработка на „Родова политика на Национална федерација на фармери“

Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија “Профитабилно земјоделство-стабилно село”. Целни [...]
1 2 3 4 32 20 / 311 POSTS