Author: НФФ

НФФ

1 2 3 42 10 / 416 POSTS
НФФ учесник на Националната конвенција на ЕУ за РСМ

НФФ учесник на Националната конвенција на ЕУ за РСМ

Во тек е втората сесија од вториот циклус на работната група 1 на тема: “Пазарот на земјоделски производи во услови на Ковид 19 пандемијата”. Во сеси [...]
Арјанит Хоџа, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство „Ја поздравувам кампањата на Националната федерација на фармери „Купувајте домашни земјоделски производи““

Арјанит Хоџа, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство „Ја поздравувам кампањата на Националната федерација на фармери „Купувајте домашни земјоделски производи““

Невладиниот сектор е моќен двигател на промените во општеството. Ја поздравувам кампањата на Националната федерација на фармери „Купувајте домашни зе [...]
Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во селата Чашка, Чалошево, Дурфулија.

Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во селата Чашка, Чалошево, Дурфулија.

Денеска во Чашка беше извршено примопредавање на пластениците на Славица Димова, една од 30 корисници во проектот " From Disability to FoodAbility". [...]
Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Кочанскиот регион

Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Кочанскиот регион

Денес посетени семејствата кои имаат лица со попречености од кочанските села Соколарци, Спанчево, Зрновци и Кнежје и кои добија пластеници преку прое [...]
Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Струмичкиот регион и во М. Брод

Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Струмичкиот регион и во М. Брод

“Во пластениците ќе произведуваме зеленчук и покрај за домашна употреба имаме желба нешто и да почнеме да продаваме. За првпат во селото луѓето доаѓа [...]
Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Скопскиот, Гостиварскиот и Тетовскиот регион

Поставени пластеници кај семејства кои имаат лица со попречености во Скопскиот, Гостиварскиот и Тетовскиот регион

Наша активност на која што посебно како организација сме горди во нејзина имплементација и што се реализира во ова кризно време на корона пандемија в [...]
КУПУВАЈТЕ ДОМАШНИ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

КУПУВАЈТЕ ДОМАШНИ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

Нашите бои, нашите вкусови, нашето богатство. Ова е што ние имаме, што можеме да понудиме и по што сме препознаени. Нашите , квалитетни земјоделски п [...]
КУПУВАЈТЕ ДОМАШНИ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

КУПУВАЈТЕ ДОМАШНИ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

Флаери и постери веќе се поставуваат во голем број на супермаркети низ државата и пазарите. Денеска започнавме со соработката со Тинекс, а продолжува [...]
Купувајте домашни земјоделски производи

Купувајте домашни земјоделски производи

Во насока да се укаже дека не смее да пропаѓа домашното производство и дека е навистина потребна поддршка за негов опстанок и во овие тешки времи [...]
ЈАВЕН ПОВИК бр. 17/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА И ПРОШИРУВАЊЕ НА ЖИВОТИНСКА ФАРМА

ЈАВЕН ПОВИК бр. 17/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА И ПРОШИРУВАЊЕ НА ЖИВОТИНСКА ФАРМА

Датум на објавување на повикот 28.10.2020 година ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ Националната федерција на фармери (НФФ) е здружение за земјоделскиразвој кое [...]
1 2 3 42 10 / 416 POSTS