15.8 C
Skopje
Monday, October 25, 2021

Едукативна брошура „Права на лицата со попреченост“

Во рамки на проектот  “From Disability to Foodability”, имплементиран од   Националната  федерација на фармери, со поддршка на шведската организација за развој We Effect и  Radiohjalpen, изработи брошура за лицата со попреченост. Преку оваа брошура, лицата со попреченост и останатите ќе се запознаат со правата и одговорностите на лицата кои произлегуваат од Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост.  Брошурата има информативен карактер и целта е, на лесен и разбирлив јазик да се прикажат правата на лицата со попреченост во општеството и да ги информира лицата за попреченост во руралните средини кои се заборавени и невидливи за нашето општество.

брошура-права-на-лица-со-попреченост

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles