11.8 C
Skopje
Monday, October 25, 2021

НФФ втора обуката „Преку финансиска писменост до финансиска инклузија“

Во рамки на проектот за организациски развој на НФФ и подобрени врски на пазарите за малите земјоделци, поддржан од  We Effect и СИДА , Националната федерација на фармери ја  организира  втората обука „Од финансиска писменост до финансиска инклузија“. На  обуката,  проф. д-р Ана Симоновска од Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје го презентираше водичот за финансиска писменост и инклузија кој се работеше во рамките на истоимениот проект.  Овој водич,  на земјоделците ќе им помогне во превземањето сигурни чекори во комуникацијата со банките, штедилниците,  при реализација на нивните финансиските инвестирања   во  земјоделството. Водичот ќе биде споделен на сите членови на НФФ.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles