2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021

Одржано годишното собрание на НФФ

Националната федерација на фармери преку ЗУМ конференција ја оддржа редовната седница на Годишното Собрание на организацијата , кое беше водено и модерирано успешно од страна на претседавачот Владе Претровски. На собранието се обрати Васка Мојсовска, претседателка на НФФ, која укажа дека оваа година посебен внимание се посветува на лобирањето во време на Корона кризата, каде што беа покренати голем број на иницијативи и е подготвена анализа за земјоделството и Корона кризата (прва ваква анализа во државата од овој тип), која е во насока на давање на предлози и препораки за подршка и развој на земјоделците чија основна дејност е земјоделството. Со поздравен говор се обрати и Васко Хаџиевски претставник на Шведската органзиација We Effect кој посака успешно одвивање на собранието и им порача на земјоделците да се горди на својата организација, која прави вистински напори и резултати за развој на земјоделците и земјоделството. Делегатите истакнаа дека се задоволни од работата на организација, посебно што се покренуваат иницијативи и активности во насока на развој и подршки на малите земјоделци и слушање на нивниот глас пред институциите и општеството. Тие посакаа до година да се одржи Собранието на НФФ во нормални услови со одвивање на непосредна и директна комуникација.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles