-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022

НФФ Управен одбор во амфитеатарот кај Палурци

Седница на Управниот одбор на НФФ на отворено во амфитеатарот кој се наоѓа во близина на вештачкото езеро Палурци (гевгелиски регион). На самиот состанок се разговараше за организирање на Годишното собрание на НФФ и организирање на Првиот земјоделски ZOOM форум на 7 јули на тема„Земјоделството и Корона кризата“. На самиот Управен одбор се дефинираа стратегиите за лобирање за престојниот откуп на пченицата , како и за престојните откупи за грозјето, градинарските култури и овоштарството.
Управниот одбор го усвои полугодишниот извештај на НФФ 2020 и ги разгледа активностите на НФФ во делот на лобирањето и застапувањето.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles