Се одржа првата седница на УО на НФФ за 2020 година

Се одржа првата седница на УО на НФФ за 2020 година

Климатскките промени закана за македонското овоштарство
Состанок на мрежата на млади фармери на НФФ
Оглас за финансиски администратор

Започнување со подготовките за Генералното Собрание на НФФ кое ќе се одржи во април 2020, усвојување на извештаите (финансиски и наративен за 2019 и 2020 година), разговори и планирања на активности за тековните земјоделски проблеми, освојување на родовата политика на НФФ и новиот изборен модел на организацијата. Ова се главните точки за кои се дискутираше денеска на состанокот на Управниот одбор на НФФ.
Имено НФФ изминатата година работеше на подготовка на Родовата политика во соработка со експертката Гордана Несторовска и целиот процес беше подржан од страна на Шведската развојна организација We Effect. 

COMMENTS