-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022

Работилница за примена на пристапот базиран на човековите права за лицата со попреченост во општина Босилово

Во Културниот дом на општина Босилово беше одржана работилница за примена на пристапот базиран на човекови права HRBA за лицата со попреченост, на која учествуваат претставници од општините Босилово и Василево, како и од Заводот во Бањско. На работилницата беше презентирана анализата за правата и потребите на лица со попреченост од рурални средини. Присутните изразија надеж дека проектните активности ќе ја подобрат инклузивноста на лицата со попреченост во руралните средини и ќе влијаат на подигнување на јавната свест кај руралното население за прифаќање на лицата со попреченост. Работилницата е дел од проектот “From Disability to FoodAbility” , кој се имплементира од Националната федерација на фармери со поддршка на Шведската организација за развој We Effect и Radiohjаlpen. Како надворешна експертиза на полето на лица со попреченост во овој проект е вклучен Институтот за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет во Скопје.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles