-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022

НФФ едукативна средба за човекови права и родова рамноправност во општина Василево

Едукативна средба во општина Василево – Струмичко со земјоделци за човекови прави, родова еднаквост и дискриминација . Стериотипите сеуште пречка за развој на жените во руралните средини. Јавните здравствени и социјални услуги недостапни за жителите во овие села, а пласманот како и долгото чекање за исплата на откупените земјоделските производи најголем проблем за земјоделците. Малите земјоделци и земјоделки најмаргинализирани и дискриминирани во регионот. Средбата е дел од проектот “Институционална поддршка за НФФ” подржан од We effect.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles