50 земјоделци во организација на НФФ на земјоделски саем во Солун

50 земјоделци во организација на НФФ на земјоделски саем во Солун

НФФ оглас за финансиски координатор
Климатските промени вистинска закана за земјоделството и руралниот развој.
Работилница за примена на пристапот базиран на човековите права за лицата со попреченост во Македонски Брод

Педесетина фармери во организација на Националната федерацијата на фармери по 17 пат присуствуваа на саемот за земјоделство Агротика во Солун, кој е еден од најголемите саеми за земјоделство и механизација во Југо – Источна Европа. На 40 000 метри квадратни 2000 изложувачи од 46 земји во 17 хали  ги имаа изложено своите производи и услуги. Посетителите имаа можност да видат современи земјоделски машини за примарна обработка, како и машини и опрема за пакување на овошје и зеленчук. Ваквите саемски посети НФФ ги организира со цел да се дадат можности на земјоделските производители да видат нови технолошки достигнување, кои се во насока на осовременување на земјоделството.

COMMENTS