-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 26, 2022

НФФ: Во 2020 посебен осврт на пласманот и младите фармери

Одржана четвртата седница на Управен одбор на НФФ на која се разгледуваа новите изборни политики на НФФ и родовата политика на Федерацијата. Управниот одбор на НФФ препорача во 2020 година во делот на лобирањето посебен акцент да се даде на пласманот и продажбата на земјоделските производи и јакнење на Мрежата на млади фармери.Во делот на членството посебен напредок е постигнат во индивидуалното членство, односно НФФ има 405 индивидуални членови од кои 144 се жени и 80 се млади земјоделци. За зголемување на индивидуалното членство посебен придонес се реализацијата на активностите на проектот „Институционалната поддршка ан НФФ“, поддржан од Шведската организација за развој We Effect, кој воедно ја подржа и подготовката на НФФ родовата политика.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles