2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021

Состанок на мрежата на млади фармери на НФФ

40 млади земјоделци присуствуваа на Годишниот состанок на Мрежата на млади фармери на НФФ, кој се одржа во Скопје. На самиот почеток им беа презентирани активностите кои НФФ ги имплементира во рамките на проектите „Институционална поддршка на НФФ“ и „From Disability to FoodAbility”, подржани од We Effect. На самиот почеток се гледаше и филмот на националната шведска телевизија Radiohjаlpen направен за лицата со попреченост во Македонија. Гоце Димовски, Лазе Ѓорѓиевски, членови на НФФ ги презентираа позитивните искуства од студиската посета на младите фармери во Србија реализирана во летниот период оваа година. Невладината меѓународна организација Млади инфо ги презентира финасиските можности кои ги имаат за мадите фармери. На самиот состанок е подготвен план на активности за Мрежата на млади фармери за 2020. Во наредниот перидо НФФ ќе работи на поголем развој на оваа мрежа . Состанокот е дел од активностите на проектот „Институционална поддршка на НФФ“, подржан од Шведската развојна органзиација We Effect.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles