1.8 C
Skopje
Saturday, January 22, 2022

НФФ едукативна средба за човекови права и родова рамноправност во Гостивар

Одржана едукативна средба за родова еднаквост во руралните средини во Гостивар, каде што беше потенцирано дека вакви дискусии, размена на искуства и подршка може да помогнат во надминување на традиционалните навики и стереотипи кои влијаат негативно на развојат на жената во селата. Жените земјоделки истакнаа дека ќе аплицираат на мерката 115 за подршка за активен женски член во земјоделското домаќинство од Програмата за финансиска подршка на руралниот развој во 2019 година. Едукативните средби се организираат од Националната федерација на фармери, а се подржани од Шведската организација за развој We Effect. Презентери на обуката беа Васка Мојсовска, претседателка на НФФ и Акизе Ризванче, членка на НФФ кои претходно стекнаа знаење на обука за родова едкавост организирана од Шведската организација за развој We Effect. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles