Честит 8ми септември

Честит 8ми септември

Виолета Прцуловска, најдобра жена – овоштар за 2018
Меѓународниот ден на пчелата
НФФ организира посета на саем за зеленчук и овошје во Солун

Националната федерација на фармери на сите земјоделци и граѓани на Македонија им го честита 8ми спетември – денот на независноста на државата. Со својата работа македонскиот земјоделец во сите овие години на независност и транзиција поминува низ тежок трнлив пат и сепак има надеж и желба да дејствува за просперитет на својата држава преку произвоство на најважниот ресурс за секоја држава, а тоа е храната. Само обединети, со заеднички сили и отрстанување на политичките манипулации и бизнис интересите на партиите и бизнис елитите оваа држава и овој народ ќе има просперитет.

COMMENTS