Започна бербата на грозје во неготинскиот и кавадаречкиот регион.

Започна бербата на грозје во неготинскиот и кавадаречкиот регион.

Климатските промени вистинска закана за земјоделството и руралниот развој.
Обраќање на Васка Мојсовска, претседател на НФФ на Генералното собрание на НФФ
Пласманот најприоритет на НФФ за 2018

Лозарите велат дека грозјето оваа година е со одличен квалите и се надеваат на повисоки откупни цени. Со години откупните цени не се променети 13ден/кг за вранец и 11 ден/кг за смедеревка.Фотографиите се од лозовите насади на фамилијата Мојсовски. НФФ им посакува успешна берба на лозарите и во моментот одвива преговори за повисоки цени.

COMMENTS