1.8 C
Skopje
Saturday, January 22, 2022

ОГЛАС ЗА ПРОЕКТ КООРДИНАТОР

Националната Федерација на фармери, Скопје има потреба од ангажман на Проект Координатор за имплементација на планираните активност во проектот From Disability to FoodAbility.  

Проект координаторот треба да:

• Има високо образование од областа на општествени науки (по можност социјални науки, хуманистички науки) ;Има знаење за проектен менаџмент;Одлични вештини за планирање, имплементација и проектно известување;Одлично вештини за комуникација и тимска работа;Одлично познавање на англискиот јазик;MS Windows, MS Office компјутерски вештини;

Проект координаторот пожелно е да има искуство во:Координирање и поддршка на проекти во делот на социјална кохезија, интеграција на лица со попреченост во заедницата;Работа со проекти во рурални средини/рурален развој;Методи и техники за финансиско планирање и буџетирање;

 

Проект координатор мора да биде способен да:

• Ги следи анти-корупциските и антидискриминаторските принципи

• Работа во атмосфера на родова еднаквост

• Работа под притисок и краток рок

• Работа во тим

Обврките на проект координаторот опфаќаат:


Ги следи развиените постапки и протоколи на НФФ во согласност со Проектот за институционална поддршка на НФФ;

• Промовира добра волја и разбирање на работата во организација за застапување на земјоделците и развој на руралните средини, со општа цел за поддршка на потребите и интересите на фармерите за развој и одржливост на руралните области;

• Координирање на сите задачи и одговорности во врска со проектните активности според годишните планови и одобрениот буџет;

• Комуникација и соработка со релевантни институции поврзани со проектот, вклучувајќи ги и државните институции, локалните заедници, невладините организации, деловните субјекти и другите релевантни страни;

• Анализа и проекции на потенцијални проблеми и ризици во спроведувањето на проектот и информирање на Проект Менаџерот на НФФ и Извршниот Директор;

• Изготвува годишни, како и квартални оперативни планови за проектот во тесна соработка со Финансискиот менаџер и Извршниот Директор, како и во консултација со одговорниот програмски директор во We Effect; Работа со банкарска сметка на проектот заедно со Финансискиот менаџер по претходно одобрување од Извршниот директор;

• Координаторот на проектот подготвува извештаи за напредок (полугодишни и годишни извештаи ) на проектот

• Други обврски кои можат да произлезат за време на реализација на проектот, а се однесуваат на директна реализација на целите на истиот;Сите заинтересирани кандидати треба да пратат CV (биографија) на e-mail: nff@nff.org.mk и biljana.petrovska@nff.org.mk најдоцна до  16.06.2019 година.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles