16.8 C
Skopje
Tuesday, September 21, 2021

Земјоделците сами си прават патишта до нивите

Инфраструктурата значаен сегмент за развој на руралните општини. Пристапните патишта до земјоделските површина се дел од руралната инфраструктура и се под надлежност на самите општини, кои треба да ги прават и одржуваат. Ваквите ветувања има од општините само на збор, но теренски резултати нема.  Па кога не се прават патиштата, земјоделците во прилепското село Мажучиште самоиницијативно се организираа за да ги направат пристапни патиштата кон своите земјоделски површини. Акцијата е добар пример за организиран настап и воедно апел до општините што треба да работат во руралните средини, ако сакаме да ги задржиме селата.
Сликите се испратени од страна на Стеванче Јорданоски, член на УО на НФФ.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles