Добро утро од Будинарци

Добро утро од Будинарци

Младите фармери на НФФ на студиско патување
50 фармери во организација на ННФ го посетија земјоделскиот саем во Нови Сад
НФФ: Регулирање на откупот на грозје

Уште во раните утрински часови започнуваат обврските во фармите на сточарите, да се нахрани добитокот, да се измолзи добитокот, исчисти……Од свежото млеко вредните раце на жените подготвуваат урда. Вангелина Пармачка од беровското село Будинарци на традиционален начин подготвува урда.
И нашата држава ќе ги подржи жените од руралните средини ако имаат родено 1 дете и се во брак, а нивната работа не е важна, тие не се граѓани на државата. Навистина ГОЛЕМА СРАМОТА.

COMMENTS