Изложба на мед и пчелни производи во Кочани

Изложба на мед и пчелни производи во Кочани

Објавен е огласот за Млад земјоделец од Програмата за рурален развој
Обука за справување со маститисот во прилепско Мажучиште
Одржан состанок на Националната конвенција на ЕУ за РМ

Во организација на Еколошкото пчеларско друштво „Златна кошница“, од 19 до 21 октомври во Кочани се одржа традиционалната Изложба на мед и пчелни производи. На повеќе штандови во Паркот на Револуцијата беше претставен осоговски, малешевски, плачковички и мед од други краишта на нашава држава. Во рамките на самата манифестација одржа и предавање експертот од Србија, Слободан Јевтиќ и пчеларите разговараа за проблемите и предизвиците во овој сектор.

COMMENTS