1.8 C
Skopje
Saturday, January 22, 2022

Средба на земјоделците со ЕУ делегацијата во РМ во Преспа

Средба на земјоделците со ЕУ делегацијата во РМ во Преспа

НФФ во соработка со своето здружение членка Благој Котларовски организира средба на земјоделците од преспанскиот регион со ЕУ делегацијата во Македонија околу проблемите и предизвиците каде што ЕУ може да помогне преку ИПА програмата односно во делот на пласман и подобро производство на јаболка, како и справување со климатските промени, рурален туризам и рурална инфраструктура. Во вториот дек ЕУ проектот за поддршка за развој на земјоделските задруги и пренесување на искуство од Република Србија.На средбата од страна на Делегацијата на Европската унија во Република Македонија присуствуваше г-дин Никола Бертолини, Шеф за соработка на ЕУ и г-ѓа Марга Делева, Раководител во секторот за ЕУ за земјоделство и рурален развој,константинос Супилас, Програмски менаџер за земјоделство и рурален развој во Делегацијата на ЕУ и Васка Мојсовска, претседател на Националната федерација на фармери.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles