Неизвесен откупот на доматите

 Неизвесен откупот на доматите

НФФ едукативна средба за човекови права и родова рамноправност во Гостивар
Средба на земјоделците со ЕУ делегацијата во РМ во Преспа
Зимска работилница во Кочни

Откупните пунктови во гевгелискиот регион за откуп на доматите овие денови се затворени. Оваа информација до НФФ е стигната од нашето членство од Гевгелија и Богданци, кое создава дополнителна грижа кај земјоделците дали доматите ќе бидат откупени. Од откупувачите им е укажано дека ќе бидат отворени откупните пунктови дури во вторник. Поради намален извоз на доматите,  нивната цена овој период рапидно падна и неделата што измина се движеше од 12 ден по кг, па падна на 10 ден по кг.

COMMENTS