НФФ: Честит 1 Мај –  Денот на работникот

НФФ: Честит 1 Мај –  Денот на работникот

Честит Рамазан Бајрам
Прва сесија на Националната конвенција на ЕУ за Македонија- Уредување на земјоделските пазари
Одржан состанок на Националната конвенција на ЕУ за РМ

Националната федерација на фармери Ви го честита 1 Мај –  Денот на работникот и посакува подобри времиња за сите работници во државата. Во Република Македонија  во земјоделството сеуште е многу малку вреднуван и почитуван работниот труд. Тоа го покажува и статистиката, односно  85% од земјоделците влегуваат во категоријата на неплатени семејни работнии. Затоа, ние како земјоделци сметаме дека политиките на државата треба да се во насока на еконосмко јакнење на работниците за обезбедување на нивен достоен и убав живот.

COMMENTS