2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021

Акциски план НФФ

Работилница за изготвување акциски план за организациски развој на НФФ

НФФ заедно со We Effect организираа работилница за изготвување акциски план за организациски развој на Националната федерација на фармери. На работилницата беа презентирани наодите и препораките од евалуацијата на Проектот за институционална поддршка на ФФРМ и од  проценката на организациските капацитети на ФФРМ и изготвен  акциски план за спроведување на препораките, кој НФФ заедно со управниот одбор треба да го финализира и достави до We Effect. На работилницата присуствуваше целиот тим на We Effect за регионот Европа, управниот одбор на НФФ, тим лидерите на потсекторските групи, националните кординатори на Мрежата на жени – фармери и Мрежата на млади фармери и Извршната канцеларија. НФФ се заблагодарува на We Effect и Евалуаторот за поддршката на идниот развој на организацијата во интерес на земјоделствотов и руралното население во државата.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,989FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles