Category: Вести

1 6 7 8 9 10 80 / 98 POSTS
Како до поуспешно искористување на ИПАРД 2

Како до поуспешно искористување на ИПАРД 2

Во свечената сала Борис Трајковски во Собранието на Република Македонија се одржа првата сесија на Работната група 1 (РГ1) – Земјоделство и рурален [...]
ОГЛАС ЗА АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ

ОГЛАС ЗА АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ

НФФ ОГЛАС ЗА АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија “Профитаби [...]
Среќен празник со надеж за подобри времиња за жените

Среќен празник со надеж за подобри времиња за жените

Васка Мојсовска, претседател на НФФ: Среќен празник со надеж за подобри времиња за жените Почитувани жени во име на Националната Федерацијата на фарм [...]
АХВ со препораки за поплавите

АХВ со препораки за поплавите

Препораки за поплавите за руралното население   - За време на поплавите постојано да се следат информациите за водоснабдувањето и безбедноста [...]
Награди за новинари кои пишуваат за невидливите

Награди за новинари кои пишуваат за невидливите

Kомисијата која одлучува за доделување на „Награди за новинари кои пишуваат за невидливите“ организирано од МППС Ружа Стоимилова, локалeн кординатор [...]
Соопштение

Соопштение

Поради лошите временски услови откажана трибината за денес за идната недела со јаболкопроизводителите во Ресен   Почитувани земјоделци сакаме [...]
Трибини „Трендови во јаболкопроизводство “

Трибини „Трендови во јаболкопроизводство “

Oтворената едукакитвна трибина „Трендови во јаболкопроизводството “ Националната федерацијата на фармери (НФФ) организира Отворената едукакитвна триб [...]
Руралната сиромаштија запоставена од државните институции

Руралната сиромаштија запоставена од државните институции

Меѓународен ден на социјалната правда- руралната сиромаштија запоставена од државните институции   Балканскиот регион се опишува како „опас [...]
Акциски план НФФ

Акциски план НФФ

Работилница за изготвување акциски план за организациски развој на НФФ НФФ заедно со We Effect организираа работилница за изготвување акциски план [...]
Трендови во лозарството

Трендови во лозарството

Климата предизвик за лозарството,и понатаму проблем откупот   „Трендови во лозарството“ е насловот на трибината која што вчера се одржа во Не [...]
1 6 7 8 9 10 80 / 98 POSTS