Category: Вести

1 2 3 4 5 20 30 / 194 POSTS
Работилница за примена на пристапот базиран на човековите права за лицата со попреченост во општина Јегуновце

Работилница за примена на пристапот базиран на човековите права за лицата со попреченост во општина Јегуновце

Пред претставници од различни институции и организации во општината Јегуновце се одржа работилница за примена на пристапот базиран на човековите прав [...]
НФФ организираше посета на саем за храна  и пијалоци во Солун

НФФ организираше посета на саем за храна и пијалоци во Солун

Педесетина фармери во организација на Националната федерацијата на фармери присуствуваа на саемот за храна и пијалоци „Детроп“ во Солун. Посетителите [...]
Работилниците со институциите и невладините организации во Лозово на кои е презентиран пристапот базиран за човековите права за лицата со попреченост

Работилниците со институциите и невладините организации во Лозово на кои е презентиран пристапот базиран за човековите права за лицата со попреченост

Започнаа работилниците со институциите и невладините организации на кои е презентиран пристапот базиран за човековите права за лицата со попреченост [...]
НФФ оглас за финансиски координатор

НФФ оглас за финансиски координатор

НФФ е водечка организација во секторот земјоделство и рурален развој во земјата, која работи за интересите на земјоделците и руралното население. Со [...]
НФФ: Лозари честит празник Свети Трифун и подобра продажна цена оваа година на грозјето

НФФ: Лозари честит празник Свети Трифун и подобра продажна цена оваа година на грозјето

Националната федерација на фармери  им го честита празникот Свети Трифун на сите лозари, кои официјално овој период ги започнуваат земјоделските раб [...]
50 земјоделци во организација на НФФ на земјоделски саем во Солун

50 земјоделци во организација на НФФ на земјоделски саем во Солун

Педесетина фармери во организација на Националната федерацијата на фармери по 17 пат присуствуваа на саемот за земјоделство Агротика во Солун, кој е [...]
25 годишниот Ѓорѓија Димовски , електроинжинер и јаболкар – Својата  иднина ја гледам во Преспа

25 годишниот Ѓорѓија Димовски , електроинжинер и јаболкар – Својата иднина ја гледам во Преспа

25 годишниот Ѓорѓија Димовски e од ресенското село Избишта . Иако тој е електроинжинер, професија која е една од најбараните и најплатените во светот [...]
Претставници од повеќе асоцијации на фармери и земјоделски задруги од Република Србија во посета на НФФ

Претставници од повеќе асоцијации на фармери и земјоделски задруги од Република Србија во посета на НФФ

Претставници од повеќе асоцијации на земјоделци и земјоделски задруги од Република Србија  ја посетија Националната федерација на Фармери. Менаџерот [...]
Прва сесија на Националната конвенција на ЕУ за Македонија- Уредување на земјоделските пазари

Прва сесија на Националната конвенција на ЕУ за Македонија- Уредување на земјоделските пазари

Македонските земјоделци ќе мора да се здружуваат во производствени организации ако сакаат да користат помош од Европската унија, а државата мора да п [...]
25-годишниот Иван Марковски- посдипломец и сопственик на живинарска фарма

25-годишниот Иван Марковски- посдипломец и сопственик на живинарска фарма

Работниот ден на Иван почнува во 7 часот. Некогаш успева да заврши и за 8 часа, но често останува и по 10-12 часа. Работното место не му е во канцела [...]
1 2 3 4 5 20 30 / 194 POSTS