Category: Вести

1 2 3 4 23 20 / 224 POSTS
НФФ анализа „Земјоделството и Kорона кризата“

НФФ анализа „Земјоделството и Kорона кризата“

Анализа „Земјоделството и корона кризата“ е составена од три дела. Првиот дел ги опфаќа: 1) факторите кои влијаат на кризата, а произлегуваат од [...]
НФФ: Да се реализира мерката 115 за активен женски член во земјоделско стопанство од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој 2019 и да се зголеми бројот на одобрени апликации  од 100 на 400

НФФ: Да се реализира мерката 115 за активен женски член во земјоделско стопанство од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој 2019 и да се зголеми бројот на одобрени апликации од 100 на 400

Роска Томова, производителка на градинарски култури која заеднички со својот сопруг го водат земјоделското стопанство во струмичкиот регион. Наци [...]
Да се реши проблемот со расипаните пумпи во Марена, со кои се наводнува голема површина во тиквешкиот регион

Да се реши проблемот со расипаните пумпи во Марена, со кои се наводнува голема површина во тиквешкиот регион

Проблеми во земјоделството Лозарите од тиквешкиот регион, кои се членови на НФФ исто како и минатата година и оваа година се соочуваат со проблем [...]
НФФ „добра практика“за родова репрезентативност и внатрешна демократија во Извештајoт за транспаретнонста и отчетноста на граѓанските организации на МЦМС

НФФ „добра практика“за родова репрезентативност и внатрешна демократија во Извештајoт за транспаретнонста и отчетноста на граѓанските организации на МЦМС

Теренска обука за производство на пченица на фармата на Стеванче Јорданоски, член на УО на НФФ Националната федерација на фармери (НФФ) е посочена [...]
НФФ: Во пакетот на економски мерки треба да се опфатени регистрираните индивидуални земјоделци,  субвенционирање на 50% од зелената нафта за земјоделците е добродојдена

НФФ: Во пакетот на економски мерки треба да се опфатени регистрираните индивидуални земјоделци, субвенционирање на 50% од зелената нафта за земјоделците е добродојдена

Васка Мојсовска претседателка на НФФ: Здравствено - економската криза предизвикана од Covid 19 вирусот покажа колку е значајно земјоделството во дело [...]
ЈАВЕН ПОВИК бр. 02/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛАСТЕНИЦИ

ЈАВЕН ПОВИК бр. 02/2020 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛАСТЕНИЦИ

Датум на објавување на повикот 18.05.2020 година ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ Националната федерција на фармери (НФФ) е здружение за земјоделскиразвој кое [...]
НФФ соопштение: Земјоделците да бидат опфатени во владиниот пакет на економски мерки во насока на решавање на проблемите со откупот и пласманот

НФФ соопштение: Земјоделците да бидат опфатени во владиниот пакет на економски мерки во насока на решавање на проблемите со откупот и пласманот

Стеванче Јорданоски, регистриран индивидуален земјоделц од Мажучиште, прилепско на своето поле со пченица Националната федерација на фармери бара [...]
НФФ : Регистрираните индивудуални земјоделци  да се опфатат во пакетот на економски мерки на државата

НФФ : Регистрираните индивудуални земјоделци да се опфатат во пакетот на економски мерки на државата

Александра Чепарковска со својот сопруг се регистрирани индивидуални земјоделци од беровското село Митрашинци, чија основна дејност им е сточарство. [...]
1 2 3 4 23 20 / 224 POSTS