Category: Вести

1 17 18 19 20 190 / 194 POSTS
Националната Конвенција за Европска Унија на Република Македонија

Националната Конвенција за Европска Унија на Република Македонија

Состанок на првата работна група за земјоделство и рурален развој при Националната Конвенција На ден 30.01.2018 година во просториите на Национална [...]
НФФ средба со Фармери од Малезија

НФФ средба со Фармери од Малезија

НФФ средба со Националната организација на фармери од Малезија На 18 јануари Националната федерација на фармери имаше посета на 18 члена делегација н [...]
Oткупната Цена на Доцната Зелка од 4 на 5 ден по кг.

Oткупната Цена на Доцната Зелка од 4 на 5 ден по кг.

Зголемување на откупната цена на доцната зелка од 4 на 5 ден по кг Националната федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и упр [...]
Нфф Предлози за Развој на Земјоделството 2018-2022

Нфф Предлози за Развој на Земјоделството 2018-2022

Предлози на НФФ за Националната програма за развој на земјоделство и рурален развој за период 2018 -2022 Националната федерација на фармери преку сво [...]
Групна Посета на Агротика 2018 во Солун

Групна Посета на Агротика 2018 во Солун

НФФ организира посета на АГРОТИКА 2018 во Солун Националната Федерација на Фармери организира посета на Mеѓународниот саем за земјоделска механизациј [...]
Годишно обраќање на Васка Мојсовска

Годишно обраќање на Васка Мојсовска

Годишно обраќање на Васка Мојсовска, Претседател на Националната федерација на фармери   Почитувани земјоделци, помина една од најтешките год [...]
Пласманот најприоритет на НФФ за 2018

Пласманот најприоритет на НФФ за 2018

Решавање на проблемите со пласманот и договроното производство, како и справување со предизвиците со климатските промени се приоритет на Националната [...]
Обука за справување со маститисот во прилепско Мажучиште

Обука за справување со маститисот во прилепско Мажучиште

Во рамките на проектот “Институционална поддршка на ФФРМ“ поддржан од We Effect беше одржано предавање во прилепското село Мажучиште. На оваа преда [...]
Обука за санација на почвите од поплави во Новаци

Обука за санација на почвите од поплави во Новаци

Во изминатите три – четири години (2013,2014,2015 и 2016) делови од територијата на Република Македонија беа зафатени со поплави предизвикани од голем [...]
Зимска работилница во Кочни

Зимска работилница во Кочни

Работилница во Кочни – Зимска работа во пчеларникот и брз пролетен развој Климатските промени негативно влијаат врз сите сектори во земјоделство, но [...]
1 17 18 19 20 190 / 194 POSTS