Category: Настани

1 2 3 5 10 / 43 POSTS
Студиски кружок за нови технологии за комуникација за лицата со оштетен вид во руралните средини

Студиски кружок за нови технологии за комуникација за лицата со оштетен вид во руралните средини

Одржан е прв состанок на студиски кружок во рамки на проектот за социо-економско зајакнување на лица со попреченост од руралните средини From Disabil [...]
Меѓународен ден на жената од руралната средина

Меѓународен ден на жената од руралната средина

Денес беше организирана Zoom средба по повод 15 октомври - Меѓународниот ден на жената од руралната средина,  ден кој традиционално се прославува [...]
From Disability to FoodAbility дел од конференцијата 100 години Филозофски факултет

From Disability to FoodAbility дел од конференцијата 100 години Филозофски факултет

На јубилејната конференција по повод 100 години од основањето на Филозофскиот факултет во Скопје со посебна панел сесија се презентирани активнос [...]
Благој Јовчевски, млад пчелар од Дихово: “Ако пчелите ти влезат во крвта тогаш  6 месеци работиш, а 12 имаш за егзистенциja

Благој Јовчевски, млад пчелар од Дихово: “Ако пчелите ти влезат во крвта тогаш 6 месеци работиш, а 12 имаш за егзистенциja

-Во 2013 година стартувавме со aпитуризам преку кој на потенцијалните купувачи им ја презентираме работата на пчелите и производствот на пчелите прои [...]
НФФ: откупната цена на грозјето треба да изнесува 16 ден по кг за „смедеревка“ и 17 ден по кг за „вранец“

НФФ: откупната цена на грозјето треба да изнесува 16 ден по кг за „смедеревка“ и 17 ден по кг за „вранец“

Откупот на грозјето започнува и повторно е неплански со голем број на манипулации кои се на штета на лозарите. Националната федерација на фармери пре [...]
Зошто се значајни задругите и кооперативите за Македонија

Зошто се значајни задругите и кооперативите за Македонија

Пишува: Проф.Др. Борис Анакиев          Досегашниот развој и светското искуство покажаа дека: ситните прив [...]
Одржано годишното собрание на НФФ

Одржано годишното собрание на НФФ

Националната федерација на фармери преку ЗУМ конференција ја оддржа редовната седница на Годишното Собрание на организацијата , кое беше водено и мод [...]
Јавен Повик бр. 7/2020 Печатење и дизајн на едукативни и информативни материјали на Националната федерација на фармери

Јавен Повик бр. 7/2020 Печатење и дизајн на едукативни и информативни материјали на Националната федерација на фармери

Објавен на 7.08.2020 Вовед       Националната федерација на фармери (НФФ) e најголема земјоделска организација в [...]
Редовна седница на Годишно собрание на Национална федерација на фармери

Редовна седница на Годишно собрание на Национална федерација на фармери

Националната федерација на фармери на 8 август 2020 (сабота)ќе ја одржи Редовна  седница на Годишно Собрание, каде што ќе се разгледуваат и усвојуваа [...]
1 2 3 5 10 / 43 POSTS